Allemaal digitaal

10 maart 2021

Een kloof die covid verder heeft uitgediept, is de digitale kloof. Een derde van de Belgen heeft zwakke digitale vaardigheden en zowat 1 op 10 gebruikt het internet niet. 68 procent van de 55- tot 74-jarigen in België heeft beperkte digitale vaardigheden. Uit een onderzoek van de Koning Boudewijnstichting blijkt dat vier op tien landgenoten digitale uitsluiting riskeren. En digitale uitsluiting zorgt in een digitale wereld voor sociale uitsluiting.

Die uitsluiting probeert Beego, een digitale pechverhelpingsdienst, tegen te gaan. Ze doen dit onder andere door, in opdracht van lokale overheden, kansengroepen te helpen bij het opzetten van hun laptop, zodat net de zwaksten ook toegang krijgen tot thuisonderwijs. Daarom stapte Trividend, samen met andere durfinvesteerders Oya Seed en Change, in het kapitaal van Beego.

Ook lokale overheden hebben Beego ontdekt. Zo krijgen kansengroepen in Antwerpen en Gent een digicheque om een beroep te doen op Beego. Het voorbije jaar werden al meer dat 10.000 digicheques, ter waarde van 40euro aan de man gebracht. Voor corona was Beego vooral actief in centrumsteden zoals Antwerpen, Gent, Brugge en Leuven. De corona-crisis heeft voor een extra momentum gezorgd.

Allemaal digitaal

“Heel veel nieuwe zaken moeten plots ook digitaal. Contact onderhouden met kleinkinderen kon enkel via skype. En waar digitaal betalen voor veel mensen nog een ver-van-hun-bed-show was, moest de angst voor het digitale nu wel overwonnen worden. Alle scholieren deden plots aan afstandsonderwijs, wat ook voor de ouders niet altijd evident is,” aldus oprichter Frederick Scraeyen.

Ondertussen is Beego actief in meer dan 70 postcodes van Oostende over Oudenaarde en Sint-Niklaas tot Genk.Voor financiering zocht Beego sociale investeringsfondsen waar de focus ligt op sociaal ondernemerschap met impact. Naast met Trividend zorgden ook Oya Seed en Change voor kapitaal.

De kloof op de arbeidsmarkt

Het onderzoek 'Be The Change' van Agoria, VDAB, Actiris en le Forem leert dat het gemiddeld gewenst niveau van digitale vaardigheden overal toeneemt en dat minstens 4,5 miljoen werknemers en 300.000 werkzoekenden moeten worden bijgeschoold, om de groeiende krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken. Terwijl de digitale transformatie voort woedt, heeft 54% van alle werkzoekenden onvoldoende digitale vaardigheden. Bij laagopgeleiden heeft drie vierden geen tot zwakke digitale vaardigheden.

Daarom investeerde Trividend recent ook in BeCode. BeCode is een ICT-opleidingscentrum van de volgende generatie, actief in 5 steden in België. BeCode begon in 2017 met het overbruggen van de kloof tussen gemotiveerde werkzoekenden en werkgevers die op zoek waren naar talent door proactief de meest kansarme werkzoekenden (laagopgeleiden, langdurig werklozen, immigranten, enz.). Ze bieden gratis trainingsprogramma's in digitale technologieën. De opleiding is gericht op werkzoekenden en vroegtijdige schoolverlaters, met een hoge arbeidsparticipatie van afgestudeerden. Deelnemers krijgen een intensieve training van 7 maanden in web technologieën en leren websites, webapplicaties en hybride mobiele applicaties (apps) te bouwen. Met geavanceerde programma's in kunstmatige intelligentie en cyberbeveiliging ondersteunt BeCode ook beter geïnformeerde kandidaten.

Sinds 2020 is BeCode begonnen met het opleiden van "risicomedewerkers" voor bedrijven die het digitale potentieel van hun eigen personeel willen ontdekken en ontwikkelen, waarbij opnieuw aandacht wordt besteed aan de meest kwetsbare kandidaten.

War for talent

BeCode haalde begin dit jaar 2,5 miljoen euro op om zijn sociale missie te versnellen om de onbenutte talenten van vandaag te laten uitgroeien tot de beste digitale professionals van morgen. In slechts 4 jaar tijd heeft BeCode met succes bijna 1.500 werkzoekenden uit kansarme groepen gerekruteerd en opgeleid. Een overgrote meerderheid van hen heeft de weg naar een nieuwe carrière gevonden bij de vele bedrijven die door het tekort aan digitaal geschoolde medewerkers in “war for talent” verkeren. Naast Trividend stapten ook SFPI / FPIM, PhiTrust, Impact Capital, Change mee in het kapitaal van BeCode. Deze sociale financiers leveren het benodigde werkkapitaal om de impact van dit project de komende jaren aanzienlijk te vergroten, oplopend tot een kruissnelheid van 1.500 trainees per jaar in 2024.

Een overgrote meerderheid van de afgestudeerden slaagt erin hun nieuwe carrière te lanceren, dankzij de actieve steun van tal van marktleiders zoals bijvoorbeeld Telenet, Orange, Accenture, Microsoft, Cronos, Xylos, KPMG, Faktion, SAP, Alstom.

Helpt jouw onderneming net als Beego of BeCode ook om de digitale kloof te dichten? Of broedt je op een businessidee in die richting? Mail Jesse of Bruno en hoor of Trividend jou kan bijstaan.