Trividend krijgt met Dégage er een impactvolle aandeelhouder bij!
Sinds deze zomer heeft Trividend er een impactvolle aandeelhouder bij met Dégage auto en fietsdeel platform! Door in Trividend te investeren, investeert Dégage onrechtstreeks in initiatieven met een duidelijk maatschappelijke impact. Trividend besteedt hierbij veel aandacht aan inclusie en sociale tewerkstelling. Ondernemingen die een goede omkadering, verregaande ondersteuning en gerichte opleiding bieden zodat niemand achterop geraakt. Ook Dégage zet in op inclusie. Door een kostendelend tarief te hanteren poogt Dégage de leden die het financieel wat moeilijker hebben toch te voorzien voor betaalbare mobiliteit op maat.
Wie is Dégage?
Dégage wil meer sociale en leefbare buurten creëren. Daarom laat ze mensen auto’s en fietsen delen overal in Vlaanderen en Brussel. Vandaag heeft de vzw zo’n 400 deelauto’s in haar vloot die gebruikt worden door meer dan 5000 leden.
De organisatie zelf koopt de wagens niet aan. Deze blijven eigendom van de eigenaar die door het beschikbaar stellen van de auto kosten bespaart. De leden die de wagen gebruiken betalen een eerlijk tarief dat kostendelend is. Zo streeft Dégage naar een toegankelijke en laagdrempelige mobiliteit voor iedereen. Wat doet Dégage dan specifiek? Zij ondersteunt en ontzorgt het autodelen door de administratie te regelen, de facturatie te doen, schadeclaims te behandelen, een platform aan te bieden, enzovoort.
Door in Trividend te investeren, investeert Dégage in initiatieven met een duidelijk maatschappelijke impact. Frederik Matthijs, directeur Trividend: “Trividend besteedt hierbij veel aandacht aan inclusie en sociale tewerkstelling. Ondernemingen die een goede omkadering, verregaande ondersteuning en gerichte opleiding bieden zodat niemand achterop geraakt. Ook Dégage zet in op inclusie. Eigenaars kunnen hun auto houden door kosten te delen en door een kostendelend tarief te hanteren poogt Dégage de leden die het financieel wat moeilijker hebben toch te voorzien voor betaalbare mobiliteit op maat.”
Ook onze klanten zijn blij met impactvolle aandeelhouders. Andries Aumann, oprichter Cyclobility, een organisatie die – net als Dégage – iedereen op de fiets wil krijgen:
“Het is een meerwaarde voor ons dat Trividend aandeelhouders heeft dat met hetzelfde bezig zijn als wijzelf. Het zorgt voor een soort van kruisbestuiving en versterkt ons netwerk. Hoe meer mensen met dezelfde missie aan dezelfde kar trekken, hoe verder we geraken.”
Sociale innovatie
Trividend investeert in sociale innovatie. In ondernemingen die mensen dichter bij elkaar brengen en met soms kleine interventies het sociale weefsel versterken. Eline Snacken van Dégage: “Ook Dégage wil de samenleving verbinden, daar waar het zich allemaal afspeelt: in je eigen straat, buurt of wijk. Door auto’s en fietsen onderling te delen wil Dégage mensen terug met elkaar in contact brengen. De meeste auto’s worden geleend aan mensen uit de eigen wijk. Eigenaars en gebruikers zien elkaar meestal om de sleutel te overhandigen, en dat stimuleert contact tussen buurtbewoners, hoe klein ook. Door een auto te delen van een ander creëer je een vertrouwensband en bevorder je de onderlinge communicatie.”
Net zoals Dégage doet Trividend beroep op een groeiende groep vrijwilligers. Doel? Een zo groot mogelijke maatschappelijke impact. Sommigen zetelen als bestuurder in naam van Trividend, anderen evalueren dossiers in het investeringscomité. Het is dankzij deze vrijwilligers dat Trividend naast het pure geld ook een grote inbreng en waarde kan creëren onder de vorm van kennis, advies en netwerk.
Hoewel de organisatie onlangs een professioneel team aannam om de sterke groei op te vangen, wordt Dégage al 25 jaar gedragen door leden en ondertussen 100 vrijwilligers. Achter de deelauto’s zitten echte mensen die vol enthousiasme de werking uitbouwen. Dit sociale en lokale aspect vindt Dégage heel belangrijk. Enkel zo is en blijft autodelen een buurtverhaal.
Deel ook je auto!
Heb je een auto die vaak stilstaat of je wil een andere auto gebruiken aan een eerlijke prijs? Als eigenaar blijf je rijden met je auto, en win je kosten terug. Als ontlener betaal je enkel per kilometer, gebaseerd op de werkelijke kost van de auto. Gebruik je geen auto, dan betaal je niets. Heb je zin? Zit je met vragen? Leer Dégage kennen via één van de live en online infomomenten: www.degage.be/infosessie. )